Bali, ahol a wellness és spa kihagyhatatlan élmény!

spamasszázs 2masszázsA balinéz masszázs Bali szigetéről származik, rendkívüli relaxációs hatással bír. A nyugalom állapota a különleges technikának köszönhető, a szakember a tenyerét, könyökét használja.

Kezdetben a balinéz masszázs kizárólag balinéz és jávai területeken volt használatos. Idővel a technikát és a tudást tovább adták. A masszázs célja az egészség helyreállítása.

A modern balinéz masszázs számos keleti technikán alapul. A balinéz masszázs használja a svéd masszázs, Hawaii (lomi-lomi), akupresszúra és az indiai ájurvéda aromaterápia kombinációját. Azáltal, hogy a legjobb módszereket válogatták össze, ez a masszázsok gyöngyévé vált. Nagy hangsúlyt kap az energia áramoltatása, a  “yin-yang” filozófia, a  szeretet, az együttérzés és a megértés, mindezek  együttesen alkotják a balinéz masszázs titkát.  A masszázs mindig a végtagokkal kezdik, majd fokozatosan térnek át a test többi részeire. A masszázs elemei különbözőek lehetnek, attól függően, hogy személynek mire van szüksége, milyen az általános állapota.  A gyengéd fogásokat erősebbek követik, amelyek lehetővé teszik az izmok ellazulását, ezáltal oldja a feszültséget és a stresszt.

A balinéz masszázs gyógyhatással rendelkezik, mert stimulálja a test fontos energia pontjait, megnöveli a vér oxigén szállító képességét a belső szervekhez.

A balinéz masszázs négy általános elve:

  • A masszázs mindig  végtagokkal kezdődik, majd áttér a test többi részeire , majd visszatér a végtagokhoz.
  • Az általános mozgás iránya –  lábtól  fejig
  • Először jönnek a lágy technikák  az energia meridiánok mentén, és csak ezután következnek az erőteljesebb mozdulatok
  • A masszázs az egész testet kezeli.

Forrás: http://5elements-massage-spa.hu/hu/szolgaltatasok/masszazs/balinez-olajos-masszazs

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!